Loader bfa74cd57e64041d4ca3576ca9d740d642e1a447c98b3f6adde9410664537e23
Mossutställningar

Mossutställningar är ett poetiskt namn som refererar till mossans förmåga att växa på urbana och naturliga miljöer. Mossutställningar är en konstproducent som gör konst i de offentliga rummen, eller ibland gör våra privata rum offentliga.

 • Om oss
  • Om föreningen

   Mossutställningar är en ideell förening som grundades 2004 med syftet att nyttja stadens tomrum för konstnärlig praktik och tänja på begreppet offentlig konst.

  • Personal

   Henrik administrerar och koordinerar

  • Nyhetsbrev

   Lämna din e-postadress här om du vill ha våra mailutskick

 • Konst
  • Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, Akt V: Eter

   Den femte akten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, ett konstprogram om hållbar stadsutveckling i fem akter 2019-2020, med utgångspunkt från elementet eter. The drama of sustainable development, Invisible Waters, Disturbing Visions, Histories of Wellness, Källan och Three Sisters.

  • Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, Akt IV: Luft

   Den fjärde akten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, ett konstprogram om hållbar stadsutveckling i fem akter 2019-2020, med utgångspunkt från elementet luft. Power Walks och konstverk av Harun Morrison.

  • Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, Akt III: Vatten

   Den tredje akten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, ett konstprogram om hållbar stadsutveckling i fem akter 2019-2020, med utgångspunkt från elementet vatten. Vattenmarknaden, Power Walks, En Stad Som Kallas Helen, High Water Line, Water Makes Us Wet.

   Akt III: Vatten

  • Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, Akt II: Eld

   Den andra akten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, ett konstprogram om hållbar stadsutveckling i fem akter 2019-2020, med utgångspunkt från elementet eld. Eldmarknaden, Power Walks, Stockholmstidningen, Wild Beyond.

  • Stockholmstidningen

   Gratistidning om stadsomvandling. En del av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden.

  • Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, Akt I: Jord

   Den första akten av Konstnärliga avsmyckningar av Norra Djurgårdsstaden, ett konstprogram om hållbar stadsutveckling i fem akter 2019-2020, med utgångspunkt från elementet jord. Jordmarknaden, Power Walks, Köttet av en kvinnlig gud.

  • Studio Mossutställningar
  • Mother's Tongue

   Mother’s Tongue är en appledd konstupplevelse av konstnärerna Lap-See Lam och Wingyee Wu. En filmisk berättelse där du som publik bjuds in till att upptäcka en självklart familjär men undangömd historisk del av staden - kinakrogen - och de historier den berättar. Still from Peach Toungue

  • Mossans Marknad

   Mossans marknad - Konsternas utomhus marknad i Värtahamnen, över 80 konstnärer på torgmarknad, scen och prova-på-hörna. Medverkade gjorde bl.a Dimen Hama, Ingela AC Johansson, Karin Hagen, Marlena Lampinen och galleri Niklas Belenius

  • Inauguration / Closing

   Inauguration of Studio Mossutställningar / Closing of Creative Time Summit: Stockholm

  • Barnboken Tråkig Ö av Gelatin

   Mossutställningar producerade 2009 verket Boring Island av den österrikiska konstgruppen Gelitin. Nu finns verket förevigat i formen av en barnbok. Bokomslag

  • Restaurang Allemansrätten

   Restaurang Allemansrätten är ett verk av konstnärsgruppen Sagovolvo (Bella Rune och Jonas Nobel) producerat av Mossutställningar i samarbete med Parkteatern. Under en gemensam guidad vandring möter vi olika karaktärer, upplever situationer, hamnar i diskussioner och kittlar smaklökarna längs vägen med munsbitar inspirerade av Allemansrätten. Detalj från Restaurang Allemansrätten

  • Samhällsverkstan

   Samhällsverkstan vill vara med och förändra världen till det bättre, med fredliga, kreativa och lustfyllda medel. Vi skapar samhällsverkstäder för att uppmuntra kritiskt och visionärt tänkande och agerande för uppbyggnad av diverse framtida verkligheter.

  • Going Public - Telling It As..

   Going Public – Telling it as it is? är ett tre-dagars symposium som utforskar berättandet som ett sätt att producera och motta offentlig konst. Programmet består av berättelser utspridda runt Bilbao och lokal massmedia och en serie performance-föreläsningar på Bizbak universitet. Slutligen åtföljs programmet av ett slutet nätverksmöte i Vitoria-Gastiez som samlar utvalda producenter av konst för det offentliga rummet för att diskutera nätverkets framtid.

   Performance lecture by Asli Cavasuglo, Bizbak University, Bilbao, 2012

  • Som Man Breddar Får Man Ligga

   Utfrågning om den ”breddade finansieringens” konsekvenser

  • ENPAP Initiative

   Mossutställningar startade 2009 det europeiska nätverket för producenter av konst i det offentliga rummet vid namn ENPAP - European Network of Public Art Production

  • Momus

   The Unreliable Tour Guide - varje lögn skapar en parallell värld i vilken den är sann.

  • Stockholm Future Imperfect

   Visionera med Joanna Rajkowska om våra vackraste/värsta myndigheter!

  • Cooking Catastrophes

   En ätbar föreställning där du får SMAKA på jordens undergång

  • Our Radical Parents

   Pilot med Marysia Lewandowska för samtal om vardaglig radikalitet mellan förädrar och barn

  • Matti Kallioinen

   Dansens Hus och City Conference Centre beställde ett verk av Mossutställningar för deras foajé. Matti Kallionen fick uppdraget och han uppförde ett stort andandes skupltur vid namn Phylogenes.

  • Gelatin On Boring Island

   Konstgruppen gelitin bodde under en sommarmånad 2009 på en pytteliten öde ö i Stockholms skärgård. Endast iklädda bröllopsskrudar kunde de skådas av närmare 150 000 förbipasserande turister i deras fritidsbåtar under denna skärgårdens högsäsong.

  • The Dinner Club

   Poste Restante fick Mossutställningars första "konstrestauranguppdrag" - att skapa ett verk som inkluderade servering av mat. The Dinner Club är en föreställning i form av en kursgård. The Dinner Club

  • Kultivator

   Kultivator samlade Stureplans infrastruktur och stadens konst och miljöintresserade för att i panel diskutera hur man kan få till ekonomisk hållbarhet och ekologisk tillväxt i innerstaden. Panel med Kultivators Malin Vrijman och Sprong kommunikations Mohamed El Abed

  • Leif Erich Christensen

   Leif Erich Christensens kom till Nybrokajen med ett performance av den Förfalskade monarken en vårdag 2007, Christensens installation om monarken visades sen på Birger Jarls gatan 18 under en månad. Installationsvy

  • Mobil Möbel

   Mobila möbeln kom till för Mossutställningars ambulerande utställningsverksamhet 2006. Formgiven på uppdrag av Christian Halleröd och Johannes Svartholm

  • Sophie Calle besöker Bill, Ulla, Knut och Lars-Åke

   2006 flyttade Sophie Calles verk Los ANgeles in hos fyra boende på Micasas äldreboende Väduren i Stockholm. Efter det fick de i äkta Sophie Calleanda varsn agent att skicka på uppdrag. Deras konstverk blev del av utställningen som sen turnerade till äldreboenden i Stockholm under 2007.

   Sophie Calle, Los Angeles, 1984

  • Nya Kontoret

   Mossutställningar drev mellan 2006-2013 det uppmärksammade och uppskattade ateljékollektivet Nya Kontoret på Birger Jarlsgatan 18A i centrala Stockholm. I februari 2014 flyttade vi ifrån Birger Jarlsgatan och startade en ny ateljéverksamhet vid namn Studio Verksamma Tillsammans ( sedemera Studio Mossutställningar) i SVT Dramas forna lokaler.

  • Dot Dot Dot Dot

   Mossutställningar första utställning visade över hundra konstnärer (och designers, skribenter, performers etc) som alla gjorde ett nytt homage verk till Yayoi Kusama.

   Dotmaskerad: prickpolisen

Stäng

Cooking Catastrophes

8/9/11/12/16/18/19 September 2011 kl.20 Nybohovs festlokal, Liljeholmen

COOKING CATASTROPHES av EVA MEYER-KELLER och SYBILLE MÜLLER En ätbar föreställning där du får SMAKA på jordens undergång. Förvänta er en katastrofal smakupplevelse.

Cooking Catastrophes Foto: Eva Meyer-Keller

Spelperiod: 8,9,11,12,16,18,19 september kl.20.00 i Nybohovs festlokal i Liljeholmen. Nybohovsrestaurang

Cooking Catastrophes är en matlagningsshow, ett scenkonstverk och en framtidsreflektion. I föreställningen deltar några av Sveriges bästa lyxkockar. Tillsammans med konstnärerna har de tagit fram kvällens meny vilken består av ätbara scener som för tankarna till miljö och naturkatastrofer, krig och allvarliga olyckor. De tillagar skräckscenarion så som störtande flygplan, laviner, stigande floder, meterioiter, exploderande oljeriggar och skogsbränder mitt framför besökaren. Det doftar och sticker, angenämt men obekvämt. Katastrofernas omfattning är till stor del både svårgreppbara och svårsmälta men trots det bjuds besökaren på smakprover. Cooking Catastrophes lyfter fram och spelar med motsättningen mellan njutning och rädsla.

Experter inom klimatforskning och matproduktion har intervjuats och bidragit med texten i föreställningen och genom filmaren Maria Heidebäcks kameraarbete kittlas vårt vältrimmade mediasinne.

Tidigare har Eva Meyer-Keller och Sybille Müller skapat Building After Catastrophes tillsammans, en verkstad för 10-åringar som kulminerade i ett gestaltande av katastrofer genom mat. Cooking Catastrophes togs fram av konstnärerna på begäran av Mossutställningar att skapa ett nytt verk som en del av serien “Konstrestauranger”. Cooking Catastrophes är den andra i serien som föregåtts utav The Dinner Club med Poste Restante.

Eva Meyer-Keller har visat sina arbeten både på teatrar och konstgallerier internationellt. Hon har gått på New School for Dance Development i Amsterdam och har även studerat fotografi och konst i Berlin och London. Meyer-Keller har tidigare samarbetat med bland andra Baktruppen, Jerome Bel och les ballet C de la B. Hon gästade Perfect Performance festivalen 2009 med föreställningarna Schattenspiele och Good Hands på Dansens Hus.

Sybille Müller har studerat dans vid Rotterdam Dance Academy och slutför nu sin examen i strategisk kommunikation vid University of Arts i Berlin. Hennes arbete spänner över flera fält, såväl praktiska som teoretiska, som dans, koreografi, skrivande och psykologi. Utöver eget skapande så samarbetar hon med andra konstnärer som tex Isabelle Schad och deufert&plischke.

Kockar: Jim Löfdahl, Kristoffer Nilsson, Andreas Lindberg, Mariana Silva Varela, Filip Zubaczek, Peter Whaley Bakom kameran: Marika Heidebäck

www.evamk.de
www.mossutstallningar.com
www.goethe.de/stockholm

Spelplats: Nybohovs festlokal, Nybohovsbacken 50, Liljeholmen, Stockholm

Vägbeskrivning: T-Liljeholmen, lämna ej stationen utan följ skyltarna till hissbanan till Nybohovsbacken. Ta höger 15 m.

Presskontakt: Lisen Rosell Mail: lisen@mossutstallningar.com Tlf: 0739-51 63 78

Cooking Catastrophes produceras av Mossutställningar. Samproducenter är PACT Zollverein Essen och Goethe-Institut Schweden.

Med stöd av Fonden Innovativ kultur, Kulturrådet, Stiftelsen framtidens kultur

Föreställningen sponsras av Nybohovs festlokal och Werners Gourmet service, Garage Gourmet

Tack till: Dansens Hus

TURNÉ

23 - 26 januari 2014 HAU, Berlin

8 + 9 september 2012 Kaaistudio's, Brussel, Belgien

13 juli 2012 Krakaudorf, Österikke

17 + 18 februari 2012 Pact Zollverein, Essen, Tyskland

24 + 25. september 2011ndisciplinarte, Terni, Italien

Facebook | SVD artikel | Eva Meyer-Keller| Pressbilder