Loader bfa74cd57e64041d4ca3576ca9d740d642e1a447c98b3f6adde9410664537e23
Mossutställningar

Mossutställningar är ett poetiskt namn som refererar till mossans förmåga att växa på urbana och naturliga miljöer. Mossutställningar är en konstproducent som gör konst i de offentliga rummen, eller ibland gör våra privata rum offentliga.

 • Om oss
  • Om föreningen

   Mossutställningar är en ideell förening som grundades 2004 med syftet att nyttja stadens tomrum för konstnärlig praktik och tänja på begreppet offentlig konst.

  • Personal

   Henrik administrerar och koordinerar

  • Nyhetsbrev

   Lämna din e-postadress här om du vill ha våra utskick

 • Studio Mossutställningar
  • Om

   Mossutställningar är ett studiokomplex för konstnärer: en plats för eget arbete men också gemensamt arbete

  • Allkonstrummet

   In the inner parts of Studio Mossutställningar hides a transformable room for all the arts. Allkonstrummet welcomes artists and audiences from all walks.

  • Program

   Vi har ett program med och av hyresgäster som går vid namn Samarbetsprogrammet. Kolla i kalendern under "Collaboration programme" vad som händer.

  • Verkstäder

   På Studio Mossutställningar finns ett antal verkstäder för våra hyresgäster och externa nyttjare.

  • Bokning/ Kalender

   Boka! Program! Verkstad! Rum!

  • Hyr

   Lokaler för uthyrning. 128 rum!

  • Prislista

   Priser på våra rum!

  • Hitta hit

   Studio Mossutställningar ligger i Värtahamnen på Hangövägen 18. Då våra lokaler är SVTs föredetta hette vi först Studio Verksamma Tillsammans men nu heter vi Studio Mossutställningar Karta över Studio Verksamma Tillsammans

  • Bilder

  • Hyresgäster

   Vi har en salig blandning av kuturutövare och icke-konstnärer här. Självlärda, finlärda, inlärda. I samarbete fortsätter vi lära

 • Konst
  • Inauguration / Closing

   Inauguration of Studio Mossutställningar / Closing of Creative Time Summit: Stockholm

  • Barnboken Tråkig Ö av Gelatin

   Mossutställningar producerade 2009 verket Boring Island av den österrikiska konstgruppen Gelitin. Nu finns verket förevigat i formen av en barnbok. Bokomslag

  • Restaurang Allemansrätten

   Restaurang Allemansrätten är ett verk av konstnärsgruppen Sagovolvo (Bella Rune och Jonas Nobel) producerat av Mossutställningar i samarbete med Parkteatern. Under en gemensam guidad vandring möter vi olika karaktärer, upplever situationer, hamnar i diskussioner och kittlar smaklökarna längs vägen med munsbitar inspirerade av Allemansrätten. Detalj från Restaurang Allemansrätten

  • Samhällsverkstan

   Samhällsverkstan vill vara med och förändra världen till det bättre, med fredliga, kreativa och lustfyllda medel. Vi skapar samhällsverkstäder för att uppmuntra kritiskt och visionärt tänkande och agerande för uppbyggnad av diverse framtida verkligheter.

  • Going Public - Telling It As..

   Going Public – Telling it as it is? är ett tre-dagars symposium som utforskar berättandet som ett sätt att producera och motta offentlig konst. Programmet består av berättelser utspridda runt Bilbao och lokal massmedia och en serie performance-föreläsningar på Bizbak universitet. Slutligen åtföljs programmet av ett slutet nätverksmöte i Vitoria-Gastiez som samlar utvalda producenter av konst för det offentliga rummet för att diskutera nätverkets framtid.

   Performance lecture by Asli Cavasuglo, Bizbak University, Bilbao, 2012

  • Som Man Breddar Får Man Ligga

   Utfrågning om den ”breddade finansieringens” konsekvenser

  • ENPAP Initiative

   Mossutställningar startade 2009 det europeiska nätverket för producenter av konst i det offentliga rummet vid namn ENPAP - European Network of Public Art Production

  • Momus

   The Unreliable Tour Guide - varje lögn skapar en parallell värld i vilken den är sann.

  • Stockholm Future Imperfect

   Visionera med Joanna Rajkowska om våra vackraste/värsta myndigheter!

  • Cooking Catastrophes

   En ätbar föreställning där du får SMAKA på jordens undergång

  • Our Radical Parents

   Pilot med Marysia Lewandowska för samtal om vardaglig radikalitet mellan förädrar och barn

  • Matti Kallioinen

   Dansens Hus och City Conference Centre beställde ett verk av Mossutställningar för deras foajé. Matti Kallionen fick uppdraget och han uppförde ett stort andandes skupltur vid namn Phylogenes.

  • Gelatin On Boring Island

   Konstgruppen gelitin bodde under en sommarmånad 2009 på en pytteliten öde ö i Stockholms skärgård. Endast iklädda bröllopsskrudar kunde de skådas av närmare 150 000 förbipasserande turister i deras fritidsbåtar under denna skärgårdens högsäsong.

  • The Dinner Club

   Poste Restante fick Mossutställningars första "konstrestauranguppdrag" - att skapa ett verk som inkluderade servering av mat. The Dinner Club är en föreställning i form av en kursgård. The Dinner Club

  • Kultivator

   Kultivator samlade Stureplans infrastruktur och stadens konst och miljöintresserade för att i panel diskutera hur man kan få till ekonomisk hållbarhet och ekologisk tillväxt i innerstaden. Panel med Kultivators Malin Vrijman och Sprong kommunikations Mohamed El Abed

  • Leif Erich Christensen

   Leif Erich Christensens kom till Nybrokajen med ett performance av den Förfalskade monarken en vårdag 2007, Christensens installation om monarken visades sen på Birger Jarls gatan 18 under en månad. Installationsvy

  • Mobil Möbel

   Mobila möbeln kom till för Mossutställningars ambulerande utställningsverksamhet 2006. Formgiven på uppdrag av Christian Halleröd och Johannes Svartholm

  • Sophie Calle besöker Bill, Ulla, Knut och Lars-Åke

   2006 flyttade Sophie Calles verk Los ANgeles in hos fyra boende på Micasas äldreboende Väduren i Stockholm. Efter det fick de i äkta Sophie Calleanda varsn agent att skicka på uppdrag. Deras konstverk blev del av utställningen som sen turnerade till äldreboenden i Stockholm under 2007.

   Sophie Calle, Los Angeles, 1984

  • Nya Kontoret

   Mossutställningar drev mellan 2006-2013 det uppmärksammade och uppskattade ateljékollektivet Nya Kontoret på Birger Jarlsgatan 18A i centrala Stockholm. I februari 2014 flyttade vi ifrån Birger Jarls gatan och startade en ny ateljéverksamhet vid namn Studio Verksamma Tillsammans i SVT Dramas forna lokaler

  • Dot Dot Dot Dot

   Mossutställningar första utställning visade över hundra konstnärer (och designers, skribenter, performers etc) som alla gjorde ett nytt homage verk till Yayoi Kusama.

   Dotmaskerad: prickpolisen

Stäng

Hyr

Entré på våning 3. Foto: Lena Bergendahl

På Studio Mossutställningar har vi egna lokaler och gemensamma lokaler. Egna lokaler är allt från en skrubb till större lokaler för organisationer eller företag. Gemensamma lokaler har vi många: färgrum, enkel trä- och textilverkstad, takterass, lunchrum, mötesrum och projektrum. Som hyresgäst har du tillgång till samtliga allmänningar. Man bokar dem mot en självkostnadsavgift alternativt mot en årlig avgift. Våra lokaler är primärt till för konstnärer och kreativa näringar men har även ett par vanliga företag ibland oss. Även de medverkar i vårt samarbetsrogram. Läs mer om det under fliken "Om".

ALLKONSTRUMMET
På Studio Mossutställningar finns Allkonstrummet med tillfälliga möjligheter för alla konstarter! För mer information och hyresvillkor se www.allkonstrummet.se.


Rum 3099. Foto: Lena Bergendahl

STUDIO/ATELJÉ/KONTOR
På Studio Mossutställningar finns närmare 100 st enskilda rum i storlekar från 2 till 130 kvadratmeter, med en kvalitetsbaserad hyra på mellan 110 och 286 kr per kvadratmeter och månad. Rummen har genomgående 3.2 m i takhöjd och god ventilation. Vi har rum med havsutsikt och rum med egen dörr till takterass. Nätverksuttag med 100 megabit eller tillgång till allmänt WIFI i varje rum. De mindre rummen är fönsterlösa. Alla priser är utan moms om man bedriver momsbefriad verksamhet

Rum 3099. Foto: Lena Bergendahl

Lediga lokaler:

Rum 4077, 22 kvm, dagsljus, 3845 kr/månad (rabatterat pris 2691 kr/månad) Rum 4051, 23 kvm, dagsljus, 4020 kr/månad (rabatterat pris 2814 kr/månad)

Vid tecknat kontrakt tom maj 2018 utgår en hyresrabatt om 30%, se ovan. Vid intresse maila henrik@mossutstallningar.com.

Just nu är det fullt i alla mindre rum på Studio Mossutställningar, men vi har så många rum att det titt som tätt blir ledigt. Man kan också hålla koll via vår Facebooksida Studio Mossutställningar där vi postar när våra hyresgäster vill hyra ut delar av sitt rum eller hyra ut i andra hand. Vi har en väntlista som man kan anmäla sig till: henrik@mossutstallningar.com. Beskriv då verksamheten, vilken storlek på rum som önskas samt eventuellt maxtak för hyra. Om dagsljus är ett önskemål/krav, eller inte.

Rum 4038

RABATT
Man kan få rabatt på hyran om man skriver ett längre avtal eller kan erbjuda tjänster som är till nytta för verksamheten.

VÄNTELISTA
För våra små och mellanstora rum - dvs från 6 kvm fönsterlös ateljé á 673 kr/mån, till ca 3500 kr/mån för ca 20 kvm med utsikt kan man ställa sig i en kö via henrik@mossutstallningar.com. Använd er av rubriken "väntelista".

TILLFÄLLIGA UTHYRNINGAR
Vi har även möjlighet att upplåta lokaler i olika former under kortare tid för inspelningar, fotografering, projekt eller evenemang. Våra kunder har lokaliserat sig här för inspelningar både i våra miljöer och i egna rum. Strix, Nice Drama, Art 89 och SVT har hittils hyrt hos oss för längre eller kortare perioder. I garaget finns det smårekvisitarum att tillgå och vi har lasthiss upp till våra tröskelfria lokaler.

SE PRISER UNDER PRISLISTA HÄR NEDAN!

Fotografering i rum 4063. Foto: Emma Arvida

Allkonstrummet 3049
97 kvm och mörkt.
300 - 1500 kr + moms (vid momsberättigad verksamhet) per dag

Max Ockborn utställning i Allkonstrummet Foto: Lena Bergendahl
Inspelning i Allkonstrummet

Terass
140 kvm plus mindre kök och matsal.

Terass. Foto: Emanuel Schütt